DIN bussen repareren

Even een misverstand uit de wereld helpen: DIN STEKKERS ZIJN GEEN PROBLEEMSTEKKERS!!! Zo, dat lucht op…

Met deze reparatietip wil ik proberen om eindelijk het aantal oliedomme tegenstanders van DIN aansluitingen in de kiem te smoren. Iedereen zeurt erover: Verloopjes maken, kabels die niet werken, losse contacten en brommende boxen. MENSEN, DIT IS NIET NODIG! DIN is fijn! Din is het mooiste dat ons ooit overkomen is! Het is alleen onderhevig aan onderhoud, en aangezien niemand weet hoe dat moet of weigert er tijd in te steken, worden de meest domme creatieve oplossingen bedacht. Ik heb al MFB boxen gezien met bijgeboorde gaten waarin tulpchassisdelen zaten, zelfs XLR wordt ingebouwd (totaal nutteloos, alleen de RH545 heeft XLR maar heeft speciaal daarvoor ook een Balun trafo aan boord). Op deze pagina lees je hoe je HEEL EENVOUDIG zelf losse DIN contacten kunt repareren, en dan bedoel ik blijvend. Nieuwsgierig? GOED ZO!

Benodigdheden:

  • Soldeerstation van ongeveer 25 watt (geen pistool gebruiken!)
  • Het kleinste miniatuuschroevendraaiertje dat je kunt vinden, of priemetje, of iets dat erop lijkt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De eerste gouden regel betreft de montage van de DIN chassisdelen op de printplaat. Iedereen kan zich hopelijk wel voorstellen dat een 30-jaar oude soldeerverbinding die regelmatig de druk van stekkers in- en uitsteken moet verdragen, op den duur zwak wordt. Het komt dan ook regelmatig voor dat de pinnetjes van de DIN aansluiting los raken in hun eilandjes, met als gevolg dat ze gaan wiebelen en geen goed contact meer maken. Daarom moeten we ALTIJD de soldeerpunten van de DIN chassisdelen met de bout laten smelten én er een klein beetje verse nieuwe soldeertin aan toevoegen. Zo kunnen eventuele luchtblaasjes vollopen en verkrijgt de verbinding weer de stevigheid die hij hard nodig heeft.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De vorige stap kan door de meeste mensen wel worden uitgevoerd, maar als hiermee het probleem niet opgelost is, gaat men vaak over tot rigoreuze middelen. Niet nodig, kijk maar verder. Op de bovenstaande linkerfoto is duidelijk te zien hoe een DIN chassisdeel in elkaar zit. In de gaatjes zitten vorkjes, die contact maken met de pennen van de DIN stekker, wanneer deze erin wordt gestoken. Als die vorkjes door het jarenlange, intensieve gebruik te ver open gaan staan, maken de pennen geen contact meer en veroorzaakt het geheel zo een los contact. De oplossing is eenvoudiger dan je je kunt voorstellen: de vorkjes moeten weer naar binnen toe gebogen worden. Dit doe je bijvoorbeeld met je allerkleinste miniatuurschroevendraaiertje (plat), een zeer spitse pincetpunt, passerpunt of wat je ook maar kunt vinden zolang het maar spits is en in het gaatje van het DIN chassisdeel past.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hierboven is duidelijk te zien dat de vorkjes weer véél dichter bij elkaar staan, en zo probleemloos contact zullen maken met de DIN stekker. De verbinding zal weer aanvoelen als nieuw en ook zo klinken. Weer een probleem opgelost!