Geplaatst op

Record Store Day 2014 komt eraan

rsd2014 Op 19 april is het weer Record Store Day. De dag die volledig in het teken staat van grammofoonplaten en platenzaken. Unieke nieuwe releases, instore optredens van bekende en onbekende artiesten en vele andere muzikale festiviteiten rondom de grammofoonplaat vinden plaats in de winkels die deze nog met veel enthousiasme en liefde voor het vak verkopen. Want laten we eerlijk zijn; de LP heeft zich door de CD en andere digitale muziekdragers nooit helemaal uit de schijnwerpers laten schuiven en de afgelopen jaren is er sprake van een officiële come-back.


De allereerste Record Store Day vond plaats in 2007 in Amerika maar sinds 2010 doet ook Nederland mee aan dit muzikale initiatief. Ambassadeur van Record Store Day Nederland 2014 is de band Kensington. Vorig jaar was dat Triggerfinger. Meer dan 80 Nederlandse platenzaken nemen deel aan de festiviteiten en openen hun deuren voor het muziekliefhebbend publiek. Een volledig overzicht van deelnemende winkels is te vinden op de website van Record Store Day Nederland.

Om het motto van Record Store Day extra te onderstrepen, verschijnen op deze dag bijna 500 (!) nieuwe platen van oude en nieuwe bands op vinyl; deze zijn dan uiteraard te koop bij jouw lokale platenzaak. Ook hiervan is een compleet overzicht te vinden op de Record Store Day website. Een extra reden om dus even een bezoekje te gaan brengen aan één van de deelnemende winkels. Want zeg nou zelf… er gaat toch niets boven vinyl?