22RH832


– Beschrijving

– Technische details

– Achtergrond

– Luisterervaring

– Bibliotheek

– Fotogalerij

Beschrijving:
22RH832 – Luxe Hifi/stereo/Quadro-combinatie van AM/FM-radio, platenspeler, vier stuurversterkers 22RH832 incl. twee M.F.B.- luidsprekerboxen. Volledig geschikt voor stereoweergave en mogelijkheid voor quadro-weergave bij aansluiting van twee extra M.F.B.- luidsprekerboxen 22RH532. Ingebouwde SQ-decoder voor weergave van grammofoonplaten opgenomen volgens het SQ-systeem. Schuifregelaars voor volume, balans(links/rechts), balans(voor/achter), lage en hoge tonen. Vier verlichte indicatiemeters voor het afgegeven vermogen. Inschakelbare fysiologie (twee standen). Aansluitingen voor stereo- en vierkanalenrecorder, CD-4 demodulator, hoofdtelefoon (twee- en vierkanalen), microfoon en vier M.F.B.- luidsprekerboxen. FM (mono en stereo), lange-, midden- en korte golf. Elektronische afstemming op zes FM-voorkeurzenders d.m.v. verlichte tiptoetsen. Indicators voor zenderafstemming, FM-voorkeurinstelling en stereo-ontvangst. Uitschakelbare fijnafstemming en “stille” afstemming op FM. Stereo-muting voor ruisonderdrukking bij ontvangst van een zwak FM/stereo-zendersignaal. Elektronische Hifi/Stereo/Quadro- platenspeler met twee snelheden. Uitwisselbaar magneto-dynamisch opneemelement 22GP422 geschikt voor stereo- en quadro-platen. Speciaal geslepen diamantnaald. Regelbare naaldkrachtinstelling en dwarskrachtcompensatie. Snaaraandrijving, gedempte armlift. Elektronisch geregelde motor. Elektronische individuele fijnregeling en geruisloze afslag. Rumble > -65dB (Din B), jengel < 0,09%. Door toepassing van M.F.B.-luidsprekerboxen (waarin de eindversterkers met een vermogen van 60 watt per box zijn opgenomen) heeft de fraai gestileerde combinatie aantrekkelijke afmetingen. Technische Details:

 • Eerste produktiejaar: 1974
 • Langegolf: 870 – 2000 meter
 • Middengolf: 187 – 577 meter
 • Kortegolf: 30,7 – 50,4 meter
 • FM-band: 87,5 – 104 MHz
 • Uitgangsspanning: 1 Volt
 • Frequentiebereik: 15 – 30.000 Hz +0,5 – -3dB
 • Vervorming bij 1 Volt uitgangsspanning: 0,1%
 • Ingangsgevoeligheid bij 1000Hz: recorder 250mV bij 100k Ohm, microfoon 1,5mV over 10k Ohm
 • Afmetingen: 85(146) x 590 x 432 mm.
 • Nieuwprijs: HFL 2.495,- (EUR 1132,18)
 • Gewicht:

Achtergrond:
Halverwegen de jaren ’70 was Motional Feedback niet de enige nieuwe ontwikkeling op audiogebied. Verspreid over de wereld werd ook op diverse manieren gewerkt aan Quadrafonie oftewel Quadraphonic Sound, de opvolger van stereofonische weergave. Ruimtelijke geluidsweergave is het gemakkelijkst te realiseren met een vierkanaals bandrecorder, maar aangezien de LP hét populairste medium was lag het voor de hand om ook hier een quadrafonisch systeem voor te ontwikkelen. Er ontstonden diverse standaarden die allemaal naast elkaar konden bestaan. De bekendsten hiervan zijn CD-4 (JVC), SQ4(Sony/CBS/Columbia) en QS4(Sansui). In Japan kwam Denon met het redelijk onbekende maar technisch beter ontwikkelde UD-4.
De Philips 22RH832 is een combinatie van een (dubbele) RH551 voorversterker, een tuner en een ingebouwde 212 platenspeler waarin het Quadrafonische element 22GP422 met Shibata-naald is geplaatst. Een zeer mooie combinatie in een erg fraaie doch omvangrijke behuizing. De sfeervolle verlichting van de meters en de tiptoetsen maakt dit apparaat uniek in zijn soort.

Luisterervaring:
De RH832 is een combinatie van goede kwaliteit, en erg prettig om naar te luisteren. een ietwat wollige weergave, die we ook terugvinden bij de andere apparatuur uit deze tijd. Het tuner-gedeelte, grotendeels gelijk aan de tuner 22RH651, is duidelijk en nauwkeurig. De draaitafel is van hoge kwaliteit, net zoals we dit van de losstaande 212 gewend zijn. Quadrafonische weergave is een bijzondere ervaring maar het is wel van groot belang hoe de opstelling van de luidsprekerboxen is. Tevens is de Quadro-kwaliteit erg verschillend per plaat.

Bibliotheek:

Service Manual 22RH832

Gebruikershandleiding 22RH832

Fotogalerij: