22AF877

– Beschrijving

– Technische details

– Achtergrond

– Luisterervaring

– Bibliotheek

– Fotogalerij

Beschrijving:
22AF877 – Semi-automatische elektronische Hifi platenspeler. Voldoet ruimschoots aan DIN 45500. Via een foto-elektrische afslag stopt de arm automatisch aan het einde van de plaat, komt omhoog en keert terug naar de armsteun, waarbij ook de motor stopt. Terugkeermechanisme kan ook tijdens afspelen in werking worden gesteld. Twee snelheden: 33,3 en 45 t.p.m. Snelheidsfijnregeling met directe aflezing op LED schaal. Direct Control snelheidsregeling op de aandrijfas via tachogenerator. Snaaraandrijving. Zeer lage wow-, flutter- en rumblewaarden. Tiptoetsen met LED indicatie voor snelheidskeuze, terugkeer van de arm en uitschakelen. Direct afleesbare naaldkrachtmeter. Tweezijdig gedempte hydraulische armlift met instelbare hoogte. Zeer nauwkeurig instelbare dwarskrachtcompensatie, geijkt voor ronde, elliptische en CD-4 naalden. Gedempt opgehangen subchassis voor draaitafel en opneemarm. Rechte, ultra-lichtgewicht aluminium buisarm met instelbaar tegengewicht. Afneembare, gegoten ultra-lichtgewicht elementhouder geschikt voor alle opneemelementen met RETMA bevestiging. Aangepaste elementhouder voor afwijkende opneemelementen. Grote anti-magnetische precisie-gegoten aluminium draaitafel. Ruim bemeten transparante stofkap met wrijvingsscharnieren en rubber stootnokjes. Speler speelt 30-cm platen met gesloten deksel. Voet van krasbestendig resonantiedempend materiaal, voorzien van rubber voetjes. Magnetodynamisch opneemelement GP401-II met biradiale naald.

Technische Details:

  • Eerste produktiejaar: 1978
  • Rumble: Minder dan 70dB
  • Jengel: Minder dan 0,03% WRMS
  • Afmetingen: 141 x 420 x 348 mm.
  • Nieuwprijs: 555 gulden (EUR 251,85)
  • Gewicht:

Achtergrond:
De opvolger van de uitermate populaire 777 is deze 877 platenspeler. Een vrijwel identiek ontwerp dat slechts enkele minimale verschillen toont. Om te beginnen is de 877 een halfautomaat die alleen automatisch terugkeert wanneer een plaatzijde is afgespeeld. De 777 is een volautomatische platenspeler waar ook het afspelen zelf met slechts een druk op de knop gestart kan worden. Verder is de 877 kwa bediening wel weer luxueuzer uitgevoerd. Waar de 777 druktoetsen gebruikte om snelheid en start/stop te bedienen, zijn daar bij de 877 weer de vertrouwde aanraaktoetsen teruggekeerd. Ook de snelheidsregeling wordt bij de 877 met maar liefst 9 LED’s uitgelezen. Verder zijn beide spelers uitgerust met dezelfde arm en hetzelfde draaiplateau.

Luisterervaring:
De 877 is de speler die op mijn werkkamer gebruikt wordt. Hij is daar voorzien van een GP401-III element en vormt hiermee een erg prettige combinatie. Het rumbleniveau van deze speler is laag; lager dan van zijn voorgangers 212 en 209. Misschien komt dit omdat de snaar van de 877 erg dun is, het is niet meer de dikke “post-elastiek” waarmee de 212, 209 en consorten werkten. Wellicht zorgt deze dunnere snaar ervoor dat er minder trilling van de motor op het plateau wordt overgebracht. Al bij al een fijne draaitafel die lekker klinkt en goed te bedienen is.

Bibliotheek:

Service Manual 22AF877

Gebruikershandleiding 22AF877

Fotogalerij: