N2511

– Beschrijving

– Technische details

– Achtergrond

– Luisterervaring

– Bibliotheek

– Fotogalerij

Beschrijving:
N2511 – Hifi/stereo-cassettedeck. Voldoet ruimschoots aan DIN 45.500 in combinatie met chroomdioxideband. Geschikt voor ferro- en chroomcassettes met automatische overschakeling van de circuits. Met de hand bediende omschakeling mogelijk. Twee koppen: Long Life (Sendust) kop voor opnemen en weergeven. Long-life kop voor wissen. Tacho-geregelde motor en hysteresis-frictie. Schakelbare dynamische ruisonderdrukking (DNL). Schakelbaar Dolby-B ruisonderdrukkingssysteem. Automatische stop aan het einde van de band met ontkoppeling van de druktoetsen. Gescheiden opnameregeling voor linker- en rechterkanaal. Gescheiden weergaveregeling voor linker en rechter hoofdtelefoonkanaal. Twee grote VU-meters. Driecijferige teller met nulstelling. Grote draairegelaars voor opnemen links/rechts en voor weergeven via hoofdtelefoon links/rechts. Tuimelschakelaars voor DNL en Dolby, en voor mono/stereo en ferro/chroom. Druktoetsen voor recorderbediening. Bandloopindicatie. Stereo/monoschakelaar voor microfoonopnamen. Aansluitingen voor twee microfoons en hoofdtelefoon, alle aan de voorzijde. Aansluitingen voor tuner/versterker, platenspeler, lijn/recorder in-uit.

Technische Details:

 • Eerste produktiejaar: 1976
 • Frequentiebereik: 40-14.000 Hz (DIN), 40-15.000 Hz (NAB) bij gebruik van chroomdioxidecassettes
 • Jengel: minder dan 0,2% (DIN), minder dan 0,14% (NAB)
 • Signaal-ruisverhouding (DIN): groter dan 56dB
 • Inschakeling van het DNL-systeem geeft een verbetering van de signaal-ruisverhouding van maximaal 11 dB tussen 4-14 kHz
 • Ingangsgevoeligheid: microfoon 2x 0,2mV over 2k Ohm. Radio 2x 2mV over 20k Ohm. Grammofoon 2x 100mV over 1M Ohm
 • Uitgangsspanningen: radio/monitor 0,5V over 10k Ohm
 • Netspanningen: 110/127-220/240V
 • Netfrequentie: 50-60Hz
 • Opgenomen vermogen: 16 Watt
 • Afmetingen: 85 x 335 x 245 cm.
 • Gewicht:

Achtergrond:
In de tweede helft van 1976 werd het uiterlijk van de Philips Hifi reeks ingrijpend gewijzigd, de moderne kunststof behuizingen werden geïntroduceerd. De bandrecorders N4504 en N4506 bepaalden het nieuwe uiterlijk en aan deze N2511 is duidelijk te zien dat het design is aangepast aan de bandrecorders. De typerende kleurstelling zwart/grijs met de kunststof tuimelschakelaars en ronde draaiknoppen is duidelijk te herkennen. Dit cassettedeck combineert bijzonder goed met de RH762 en RH752 receivers die overigens voorzien zijn van een MFB uitgang.
Kwalitatief is de N2511 eigenlijk niets meer dan een goedkopere uitvoering van de N2520: een tweekops cassettedeck met Dolby en DNL, gegoten in een eenvoudige moderne behuizing en voorzien van iets goedkopere kopjes. Die zorgen voor een iets minder gunstig frequentiebereik en daarnaast begint na 30 jaar de lijm van de wiskop los te laten, met alle ellende voor de cassetteband ten gevolge. Met een beetje brutaliteit sloop je die wiskop er echter zo uit, hij kan ook vervangen worden door een passend substituut.

Luisterervaring:
Mijn allereerste cassettedeck was de N2511, gecombineerd met een RH752 receiver. Deze combinatie is destijds veel verkocht en levert voor een zeer acceptabele kwaliteit voor een gunstig budget. Helaas was van mijn deck de wiskop gaan plakken, waardoor ik niet lang plezier heb kunnen hebben van dit deck. De opnames waren vrij aardig en DNL blijft een geweldige functie. Het deckje presteert aardig maar is kwalitatief geen uitblinker.

Bibliotheek:

Gebruiksaanwijzing N2511

Service Manual N2511

Fotogalerij: