N2510

– Beschrijving

– Technische details

– Achtergrond

– Luisterervaring

– Bibliotheek

– Fotogalerij

Beschrijving:
N2510 – Hifi/stereo cassette-recorder-deck. Voldoet ruimschoots aan Hifi norm DIN 45500. Automatische omschakeling van de elektronische circuits bij gebruik van low-noise (Fe2O3) resp. Chroomdioxyde (CrO2) cassettes. Speciale Hifi-opname/weergavekop. Ferriet wiskop met twee luchtspleten. Zeer gelijkmatige bandloop door elektronisch geregelde tachomotor, hysteresisfrictie en een groot vliegwiel. In- en uitschakelbaar DNL systeem (Dynamic Noise Limiter). Automatische stop aan het einde van de band (elektronisch gestuurd) die alle aandrijffuncties uitschakelt. Twee VU-meters. Driecijferige teller met automatische nulstop en nulstelling. Mengmogelijkheid. Monitoruitgang. Gescheiden versterkers voor opname en weergave. Aansluitingen voor microfoons aan de voorzijde. Geschikt voor Hifi/stereo resp. Hifi/mono-opname en -weergave. Compleet met verbindingskabel en chroomdioxyde cassette.

Technische Details:

  • Eerste produktiejaar: 1973
  • Frequentiebereik (met chroomdioxydeband): 25-14.000 Hz (DIN 45500), 20-16.000 Hz (NAB)
  • Jengel: minder dan 0,14% (NAB)
  • Signaal-ruisverhouding (zonder DNL): groter dan 48dB (DIN 45500), groter dan 56dB (NAB)
  • Inschakeling van het DNL-systeem geeft een verbetering van de signaal-ruisverhouding van maximaal 11 dB tussen 4-14 kHz
  • Ingangsgevoeligheid: microfoon kleiner dan 0,2mV over 2k Ohm. Diode 2mV over 20k Ohm
  • Uitgangsspanningen: diode 0,5V over 10k Ohm. Monitor 0,5V over 10k Ohm
  • Netspanningen: 110-127-220-240V, 50-60Hz
  • Afmetingen: 39,6 x 21,8 x 8,6 cm.
  • Gewicht:

Achtergrond:
De N2510 is het allereerste HiFi compact cassette-deck dat bedoeld is voor aansluiting op een (voor)versterker, als onderdeel van de Hifi installatie. Het is een schitterend vormgegeven, tweekops cassettedeck dat perfect aansluit in de typerende Hifi lijn die Philips in de eerste helft van de jaren ’70 introduceerde. Een mooi plat deck met voor die tijd uitzonderlijk uitgebreide functies. Natuurlijk ontbreekt de DNL ruisonderdrukking niet, die Philips zelf ontwikkelde. De sfeervolle gloeilampjes aan de bovenkant laten de diverse functies subtiel oplichten en het leuke klepje waarachter de microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen zijn verstopt is slim bedacht. De VU-meters zijn dezelfde die we kennen uit de bandrecorder N4511 en de volumeschuiven aan de bovenkant van het deck ook. Het is mogelijk om microfoonopnamen en lijnopnamen te mengen, eveneens gelijk aan de functionaliteit van de N4511. Het allermooiste aan dit deck vind ik de sierrondjes op de bedieningsknoppen van het loopwerk; latere modellen hebben horizontale streepjes met een ribbelpatroon, een stuk minder elegant.

Luisterervaring:
Ik heb dit deck nog niet beluisterd.

Bibliotheek:

Gebruiksaanwijzing N2510

Service Manual N2510

Fotogalerij: