Aristona, Erres en andere folders

Aristona

Aristona was één van de eerste dochtermerken die door Philips werden gebruikt om eigen apparatuur in een iets ander jasje en met een iets andere (gunstigere) prijs aan de man te brengen. Uiteraard hoorde daarbij ook een net iets andere folder en daar was het Concern zeer consequent in. De vormgeving van de Aristona folders is soberder dan de Philips folders, maar de kwaliteit van de fotografie kenmerkt toch de zorgvuldigheid waarmee ze zijn samengesteld; ware juweeltjes die soms herkenbaar en soms totaal onherkenbaar zijn afgeleid van een Philips broertje.

 

 

 

Erres

Ook Erres was een dochtermerk dat door Philips was aangekocht. Voorheen R.S. Stokvis / van der Heem maar eind jaren zestig volledig in Philips handen gekomen, net als het dochtermerk Aristona. Met Erres wilde Philips de “degelijke” consument aanspreken; de man en vrouw die een goed en voordelig product wilden kopen waarvan ze gegarandeerd jarenlang plezier zouden hebben. Kwaliteit zonder opsmuk. Dat is ook precies wat de Erres folders uitdragen; degelijkheid; kwaliteit, eenvoud. Less is more. Bekijk hier de beschikbare Erres folders.

 

 

 

Hornyphon

Hornyphon was van oorsprong een Oostenrijkse radiofabrikant. Toen het bedrijf in handen van Philips kwam, werd de fabriek voornamelijk gebruikt om bandrecorders en draagbare radio’s te produceren. Het merk Hornyphon werd, net als Erres en Aristona, gebruikt om Philips apparatuur in een ander jasje te verkopen.